Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tworzenie szablonów - opłacalny zysk?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jest teraz wiele sposobów aby zarabiać w internecie i ja sie was pytam. Czy opłacalne jest tworzenie i sprzedawanie szablonów do stron takich jak: Minecraft ?

Opublikowano

Hmm...i już widzę że źle sie wyraziłem.. chyba..

Wiedzy trochę mam.. HTML znam , css mogę się nauczyć i raczej to zrobie.. z php jeszcze trochę poczekam..

Chodziło mi o tworzenie coś takiego jak tutaj, ale bardziej no szczerze mówiąc ładniej..

http://www.mpcforum.pl/topic/766620-dlszablon-minecraft/

Oczywiście już zakodowanych.. że wystarczy jedynie podmienić linki, wstawić na hosting i gotowe..

Opublikowano

Powiem Ci tak. Tworzenie stron WWW dzieli się na dwa przedziały: ,,Graficzne", jak i ,,Kodowanie".

Grafika strony jest zazwyczaj droższa niż kod strony, jak w przypadku Metina.

Dlaczego akurat pod Minecraft'y? To jest zupełnie nieopłacalne z punktu widzenia graficznego i kodu.

Jak chcesz na prawdę lecieć w tworzenie stron WWW to wybierz, czy masz większe zdolności w grafice czy w kodowaniu. Jeżeli masz w tym i tym to jeszcze lepiej.

Na początku tworzenia stron WWW html. Html łatwo ogarniesz, bo to godzinka dla ludzi przeciętnych.

Następnie CSS i Javascript. Z tym też nie powinieneś mieć większego problemu.

Potem jest PHP. PHP to jest trochę roboty się nauczyć ;)

Jeżeli chcesz lecieć w grafikę to leć do działu ,,Fan Art"

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Jest to dobry interes tyle że stwórz jakieś portfolio może i opisz w nim czym się zajmujesz i ile się cenisz to będzie lepsza opcja kodzenia/tworzenia szablonów na zlecenie niż robienie ich w ciemno i czekanie na klienta.

Opublikowano

Dlaczego Minecraft? Bo jest ogólnie że tak powiem gra jest prosta i żeby wykonać coś do mine nie trzeba zbytnio długo na tym siedzieć.. Przy Metinie juz jest inna sprawa i trzeba zważać na detale... ale mogę spróbować.. grafik ze mnie nie jest dobry, lecz cos zawszę próbuje wykminić.. poradniki na YT i innych forach pomagają.. Ale czy byłby z tego przynajmniej ten minimalny zysk..

Opublikowano

Za samo okodowanie podstawowej strony biorę od 1500zł - odpowiedz sobie sam na to pytanie.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

PHP, Python to są służące języki do tworzenia kodowania stron ;) Za skrypty się tyle bierze ;) Za grafikę też nie mniej ;)

Btw. Nauka tych języków to miesiące/lata praktyki także z miejsca tego nie będziesz tak robił. ,,O Teraz machnę sobie skrypty za 1500 zł!" ;)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Ale taki podstawowy szablon wykonany w HTML i CSS to będzie z tego jakiś zysk?

Lekko zmodernizować ten szablon i tak o koło ile by ten zysk wynosił:

http://www.mpcforum.pl/topic/771882-dlszablon-metin2-bydjadikey/

PS: Jeżeli autor to ogląda to bez obrazy..

Opublikowano

Z tego zysku dużego nie będziesz miał ;) Nie wiem 5 -10 zł jak Ci ktoś za to da. Ale to musiałby być na prawdę wielki leń, bo html i CSS to chwilę się uczy, a potem bardzo Ci się przyda.

Btw. Jeżeli będziesz edytował czyjąś pracę bez jego zgody to będzie plagiat, a za to w Polsce jest wysoka kara ;)

1368908122-U621182.png

Opublikowano

Ale jeżeli bym się zawziął i nauczył przynajmniej podstaw PHP i połączone z HTML i CSS to już można coś nad tym myśleć tak?

@Paradisia

To był tylko przykład :D

Opublikowano

Podstaw PHP. Co przez to rozumiesz? Skryptów nie będziesz wykonywał w całości bez całej wiedzy na temat PHP, choć takie proste tak. Na pewno w PHP podstawami nawet z MSQL się nie połączysz, a więc nic nie wskórasz. Jeżeli Cię to interesuje to musiałbyś się poważnie do tego podejść i zacząć np. od php.net . Najlepsze poradniki, lecz w języku angielskim.

1368908122-U621182.png

Opublikowano

Okej, mam znajomego, który projektuje strony ;]

Krótko mówiąc "Web-Design", ale on koduje w językach HTML, CSS, Javascript oraz PHP,

wykonuje również szablony ;]

Jeżeli dostaje zlecenie, ze stronką jest wszystko ok, klient zadowolony to 1k zł dostaje ;p

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja za samo pocięcie psd i zakodowanie je do postaci szablonu (html + css) bez elementów JS itp i bez podstron biorę od 100 do 200 zł, z podstronami do 400.

Najwięcej idzie za kod layi tematyki RPG i innych gier ze względu na ich złożone elementy itp.

Naucz się html'a, css'a, praktykuj to i znajdź clientów! ; )

@Top : Wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem, odkopałem to, ale koleś nie napisał na co się zdecydował i przypadkiem znalazłem temat, tu prawie nie ma się gdzie udzielać (dział www).

@Crazy - co ja przesadziłem : D. Ja wiem, gdzie spamować

1377371138-U1002370.png

Opublikowano

Welnes przesadziłeś... Zobacz sobie datę ostatniego postu.

Odkop. Zamykam.

1368908122-U621182.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...